Известно като границата между „ботуша“ и Швейцария, разположено в подножието на италианските Алпи, с кристално синя вода и рушащите се руини – езерото Гарда отдавна е популярна туристическа дестинация.

Едно от най-живописните градове край езерото Гарда е Сирмионе, който датира от римската епоха и съдържа укрепена крепост от 13 век – замъкът Скалигер, който гледа към езерото. 150 души – толкова е населението на привлекателното градче, изпълнено с тесни, калдъръмени улички, уютни магазинчета и ресторанти.

Едно от най-добрите места, на които можете да отседнете по време на ваканцията си, е вила „Лугана Марина“ – само на няколко крачки от брега на езерото Гарда, ситуирано в тиха местност с много градини и цветя. Комплекса с бунгала се намира на 4 километра от центъра на красивия Сирмионе. Бунгалата са 32 – много подходящи за двойки и семейства с деца, тъй като предлага къщички за гости с по 1, 2 или 3 стаи, обзаведени с кухня, баня, плазмен телевизор, балкон, вътрешен двор и сейф за лични вещи. Има обширен външен басейн за децаи възрастни, както и малък басейн с форма на полумесец, специално за най-малките гости.

Най-известната забележителност на Сирмионе са руините от пещерите на Катулус – древноримска вила през 1 век пр. Хр. Около руините има маслинови горички и розмаринови храсти, с изглед към полупрозрачните води на езерото Гарда.

Автор: Савина Данаилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed