Освен комфортното място и получаването на избраното меню по време на полет, пиенето също не трябва да остава на заден план. Някои не близват и глътка, докато други имат нужда от нещо по-силно, за да спят по време на полета. Хидратацията е изключително важна, тъй като въздухът в кабината е много сух и рискът да се чувствате подпухнали и отекли след това, ако не консумирате достатъчно вода, е доста голям. Всички авиокомпании предлагат предостатъчно количество вода на борда, но за онези, които се притесняват от купчината отпадъци, която би могла да остане, има и друго решение – бутилка Grayl, която филтрира до 99% от бактериите в чешмяната вода и е чудесен избор за пътуване. Цената й е малко висока, почти 60 долара, но предвид качеството и възможността за дългосрочна употреба си заслужава поне помислянето за такава. Поставяте я празна в ръчния багаж, за да минете през охраната (не е позволено пренасянето на течности), след което си я напълвате преди да се качите на борда. https://thegrayl.com/

Повечето авиокомпании предлагат слушалки за различни устройства в бизнес класите си, но някои предлагат тази екстра и в икономична класа. Ако не сте избрали такава авиокомпания, а сте любител на музиката, не забравяйте да сложите своите в ръчния багаж. В допълнение, можете да свалите на мобилното си устройство интересни книги или филми, с които да се занимавате, докато пътувате.

Ако ви предстои дълго пътуване, то нощният полет е по-удачен вариант, тъй като бихте могли да поспите. Всъщност, кой спи удобно в самолет? Въпреки това, желателно е да имате олекотена завивка и възглавница за врата в ръчния багаж, но дори и да сте ги пропуснали, щом се качите на борда, незабавно поискайте такива, за да сте сигурни, че ще получите; шансът и други пътници да са забравили своите, е голям.

Друго важно нещо е облеклото по време на полет. Подберете си своя „униформа“ – удобни дрехи и обувки според сезона, които да обличате всеки път, когато пътувате. Важно е дрехите да не се мачкат лесно, а обувките да не ви стискат – затова маратонките са най-удачния избор. Имайте предвид, че заради налягането в кабината температурите падат рязко, затова предвидете и допълнителна плътна дреха. Още повече, че след кацане ще изглеждате и ще се чувствате добре!

Последно, но не и по важност, специално към дамите – помнете, че при пътуване със самолет дори красавицата се превръща в звяр. Затова забравете плътния грим (едва ли ще ви хареса да излезете с вид на миеща мечка!), а си подсигурете хидратиращ лосион. Всичко останало, което вземете, съхранявайте в чанта с цип. Важно е всеки продукт да бъде в опаковка, не по-голяма от 100 мл. Освежаването оставете за след кацане.

Всеки, който е пътувал повече от веднъж със самолет, със сигурност е открил поне два начина как да направи пътуването си по-приятно. А вие?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed