ClaimHelp е компанија создадена да работи целосно во интерес на патниците во воздушниот превоз, помогнувајќи им да ги научат своите права и да се справат со претрпените непријатности во случај на откажување на лет, задоцнување на лет или забранет влез во авионот

Европската Наредба им го дава право на патниците на надоместок на штета од 250 до 600 евро, кога нивниот лет задоцнува, откажан е или е пренасочен. Меѓутоа, авиокомпаниите го кријат овој факт – едвај 4% од патниците се запознати со своите права.

Ние во ClaimHelp го променивме тоа – месечно им помогнуваме на илјадници патници да го наплатат должниот надоместок. Настојуваме да бидеме во пораст и постојано го прошируваме работењето. Моментално ClaimHelp помогнува на патници од 39 европски држави да ги наплатат надоместоци. Ги добивме повеќе од 9300 судски предмети во различни судови против многу авиомпании

Еве што мислат за нас дел од нашите клијенти:

НАШАТА МИСИЈА

Секој ден повеќе од 9 милиони патници летаат со авион, а 200.000 од нив се соочуваат со проблеми како што се задоцнети или откажани летови, или забранет влез во авионот. Повеќето од нив не се свесни дека имаат право на обесштетување. А тие што се свесни за ова право, сфаќаат дека процесот за добивање обесштетување од авиокомпанијата е многу сложен.

Токму затоа ClaimHelp Ви излегува во пресрет. Ние гарантираме дека докрај ќе се бориме да го добиете обесштетувањето што законски Ви следува.

НАШИОТ ТИМ

Со искуство повеќе од 5 години и тим од правници, стручњаци на подрачјето на решавање на барања, маркетиншки стручњаци, адвокати и со најдобрата 24/7 подршка за клиенти на 13 јазици, им ја нудиме на нашите клиенти најефикасната и најлесна постапка за наплата на должниот надоместок на штетата.