На онези от вас, които проявяват интерес към реализация в сферата на авиацията, може би ще им се стори интересно да прочетат кои са най-високо платените професии.

Пилот, Помощник-пилот. Пилотите и помощник-пилотите могат да се реализират във всички професии в сферата на авиацията – като се почне от обикновен диспечер и се стигне до пилотиране във водеща авиокомпания. Повечето пилоти са склонни да летят където и да е, стига заплащането им да е адекватно.

Авиодиспечер. Макар да не е необходимо някаво специално образование за тази работа и заплатата да е доста над средната за тази сфера, имайте предвид, че това е и една от най-напрегнатите и стресиращи професии. Авиодиспечерът отговаря за проследяването на стотиците полети и трябва да е винаги нащрек и да комуникира с абсолютно всички пилоти и други контролни органи по въздушното движение.

Авиомеханик. Тази професия има няколко направления, от които може да се избира – от обикновен чирак на майстор-механик до експертиза на летателни апарати. Повечето авиомеханици натрупват доста опит в различните летателни апарати – от обикновен пътнически самолет до военен хеликоптер.

Авиоинспектор. Тази професия може да бъде следваща стъпка в стълбицата за реализация на авиомеханика. Авиоинспекторите се радват на по-голяма сигурност на работното място, защото работата, която вършат, е изискване от FAA. Дейността се състои в щателна проверка на летателните апарати след всяка рутинна техническа поддръжка или ремонт.

Генерал – лейтенант от военновъздушните сили. Служещи във федералното правителство, тяхната роля е да предпазят от нападения екипажа, самолета и пътниците. Ето защо те са обучени в точност на пистолета, разпознаване на терористично поведение и учат тактики, специфични за въздухоплавателните апарати, както и мерки за самозащита.

Автор: Савина Данаилова


ClaimHelp е компания, създадена да работи изцяло в интерес на пътуващите с въздушен транспорт, като им помага да научат правата си и да се справят с претърпените неудобства при отмяна, закъснение на полет или отказан достъп до борда на самолета.

Ние ще ви съдействаме да получите от авиокомпанията това, на което имате право като обезщетение и ще се борим до край да защитим правата ви. Нашата мисия и основна цел е да направим пътуването по въздух един спокоен и безстресов начин да опознаете света.

Вашето доверие е нашият път към успеха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed