Самолетите са устойчиви на удари от мълния. Интересно е колко малко хора са запознати с този факт и колко много се страхуват, че по време на полет във всеки един момент самолетът може да бъде ударен от мълния. Истината е, че много често самолетите биват засегнати от мълнии, но пътуващите дори не разбират за това. От 1963 година до днес всички самолети са добре проектирани и имат мълниезащити.

Вратата на банята не е заключена, когато сте вътре. Вратичките за бани могат да бъдат заключени и отключени отвън поради множество причини. Позволява на летателните апарати бърз достъп до заключени тоалетни при спешни случаи. В други случаи това позволява на кабинния екипаж да ограничи достъпа до баните по време на излитане и кацане.

Някои самолети имат спални, до които имат достъп само екипажите. Има полети, които отнемат около 15-16 часа, а екипажите, за да избегнат претоварването, могат да си починат малко в „тайната“ спалня. Спалнята съдържа около 5-10 легла, от които могат да имат достъп от скрито стълбище.

Често пътниците нямат апетит към храната, предлагана на борда. Което всъщност не е грешка на авиокомпанията, а всъщност самата самолетна среда променя вкусвите рецептоеи на пътуващите и отчасти на храните и напитките.

Около 1 на 5 души се страхуват да летят със самолети. Този страх се нарича авиофобия.

Жена и дъщеря й са арестувани при опит да пренесат на самолета починалият съпруг на жената в инвалидна количка. Дамите решили, че могат просто да му сложат слънчеви очила и да кажат, че човекът просто спял.


ClaimHelp е компания, създадена да работи изцяло в интерес на пътуващите с въздушен транспорт, като им помага да научат правата си и да се справят с претърпените неудобства при отмяна, закъснение на полет или отказан достъп до борда на самолета.

Ние ще ви съдействаме да получите от авиокомпанията това, на което имате право като обезщетение и ще се борим до край да защитим правата ви. Нашата мисия и основна цел е да направим пътуването по въздух един спокоен и безстресов начин да опознаете света.

Вашето доверие е нашият път към успеха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed