Ако съществува дестинация, която да си заслужава разходката пеш, това е Флоренция – дом на много Средновековни и Ренесансови съкровища. Няма по-добър начин да усетиш духа на Флоренция от този да се разходиш пеш из тесните привлекателни улички и да попиеш всеки един детайл. Столицата на Тоскана има малък център, но за сметка на това страшно много сгради, замъци, музеи, галерии – и специално Катедралата, Камбанарията на Джото, Куполът и най-милата част от всичко това – да чуеш историите на местните за една от най-великите фамилии на онова време – Медичи.

Галерия „Uffizi“ се счита за най-важния италиански музей и една от най-красивите художествени колекции в света. Uffizi разполага с 93 стаи, а посещението започва от втория етаж (1-45 зали) и продължава до първия етаж (46-93). Музеят включва някои от най-известните картини на света – „Венера от Урбино“ на Тициано, „Светото семейство и Свети Йоан“ на Микеланджело, „Бакхус“ на Караваджо… Най-известни са залите 10-14, в които се помещават шедьоврите на Ботичели, „Раждането на Венера“, „La Primavera“ и „Благовещение“. Дори и самата сграда е произведение на изкуството и място, което не можете да пропуснете, ако обичате Флоренция и изкуството.

Комплекс Duomo и неговите скрити тераси представляват най-емблематичната сграда на Флоренция – Катедралата. Този шедьовър на архитектурата е проектиран от един от най-големите архитекти на всички времена – Филипо Брунелески. Знаете ли, че техниките за изграждане на Купола все още са неизвестни? Първото нещо, което ще видите с тази обиколка, е очарователна колекция от копия на оригиналните инструменти, използвани за изграждането на купола и величествените интериори на Катедралата, след което се пригответе да се изкачите на северната фасада на покрива на църквата и да преминете през открити коридори, за да се насладите на зашеметяваща панорама.

Боболи е най-известната и романтична градина на Италия. Скрита зад величествения дворец Пити, някога градините Боболи са били частният парк на фамилия Медичи. Той е бил поръчан за съпругата на Козимо I де Медичи през 1540 г. Градините Боболи са считани за най-блестящият пример за италиански градини в света и включва колекция от скулптури на открито, което го прави буквално музей на открито. Градината е доста красива – с цветя, статуи фонтани, малки музеи в самостоятелни сгради около имота и значително по-малко туристи.

Автор: Савина Данаилова


ClaimHelp е първата българска компания, създадена изцяло в помощ на пътниците на въздушен транспорт, която им съдейства да потърсят правата си при проблеми с полета. Вече помогнахме на хиляди пътници да получат своите обезщетение от авиокомпаниите.

ClaimHelp е единствената българска компания, която има спечелени над 700 съдебни дела в български съдилища срещу местни и чуждестранни авиокомпании.

Стремим се непрекъснато да се разрастваме и да разширяваме дейността си. Към момента ClaimHelp съдейства на пътници от 39 Европейски държави да получат своите обезщетения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed