Клиентите на британската easyJet, които са все още втори по големина нискоразходен превозвач в Европа, ще бъдат таксувани и за възможността да използват кутиите за багаж в кабината.

Промените в багажната политика на авиокомпанията влизат в сила от 10 февруари 2021, според които безплатни остават само малките чанти, които се побират под седалката. Използването на пространствата за кабинен багаж над седалките ще се таксува допълнително.

Според авиокомпанията, цитирана от ВВС, тези промени имат за цел да подобрят обслужването на борда и изпълнението на полетите навреме. Неофициално обаче, става ясно, че easyJet имат сериозни финансови затруднения поради пандемията и търси всевъзможни начини да подобни финансовия си баланс.

Реакциите на пътниците не закъсняват и са силно негативни. Един от коментарите в Туитър е точно в десетката: “Също като Ryanair, и easyJet се опитват да монетизира всяка възможност в надпреварата за достигане на дъното.”

Намират се и единични позитивни коментари, според които новата политика ще позволи освобождаване на място на борда, което след повишаване на таксите за чекиран багаж при една от предишните промени в багажната политика на нискотарифните авиокомпании е силно ограничено.

Очакваните цени за новата услуга ще варират от 7 евро за по-късите до 29 евро за дългите полети. Пътниците, които резервират полети след 10 февруари 2021 година ще трябва да се съобразяват с новите условия за багаж.

През ноември 2020 easyJet обяви първата си годишна загуба в 25-годишната история на авиокомпанията. За финансовата година до 30 септември превозвачът е назад с 1.27 милиарда паунда, като загубите продължават да се трупат и в последното тримесечие на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed